18% от българите на Острова са заети в една от

...
 18% от българите на Острова са заети в една от
Коментари Харесай

Всеки пети нашенец на Острова финансист

 18% от българите на Острова са заети в една от най-добре платените области - финансовата промишленост и банковия бранш. За съпоставяне делът на британците в тази сфера е 14%. Това се споделя в специфичен отчет на статистическия институт на Англия. Според написаното в документа при започване на 2014 година оттатък Ламанша са живели 230 хиляди българи и румънци. Към края на 2016 година броят им към този момент е 413 хиляди 79% от тях са жители на Румъния.
Институтът цитира данни на Организация на обединените нации, съгласно които към 2015 година 1,2 млн. родени в България и 3,4 млн. родени в Румъния хора живеят в страна, друга от родината си. Увеличаването на жителите на двете страни във Англия се изяснява с отпадането на всички ограничавания за служащите от двете страни, които станаха част от Европейски Съюз през 2007 година

Анализите демонстрират още, че във Англия идват главно българи и румънци в трудоспособна възраст - 81% са сред 16 и 64 години. Броят на непознатите жители от тези двете балкански страни пораства с 80% сред 2014 и 2016 година. 79% от тях обаче работят, като най-често те са заети в браншове като строителство, хотелиерство и рестораньорство - общо 23% от българите и румънците във Англия са заети точно в тези промишлености. Подобни са данните и за жителите на другите европейски страни - 73% са в трудоспособна възраст.

След вота за Brexit английската статистика стартира да следи и броя на британците в Европейския съюз. Според данните към края на 2016 година 6,2 хиляди британци живеят в България и Румъния. 71% от тях са на възраст сред 15 и 64 години. Към февруари 2017 година 1 423 британци са поискали да получават пенсията си в България и Румъния. Броят на английските пенсионери в тези две страни е резистентен за последните 14 години и е доста по-малък по отношение на наличието им в други страни от Европейски Съюз - Испания или Франция, да вземем за пример.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР